Turno smučanje

TURNA SMUKA TAKO ZA ZAČETNIKE KOT TUDI ZA IZKUŠENE

TURNO SMUČANJE

Privoščite si aktivni večer ob globokem stiku z naravo na turnih smučkah, v soju čelnih svetilk, na progi SKI ALP in označeni trasi SPEEDUP.

Čar turnega smučanja je v ritmičnem vzponu in spustu po neurejenem pobočju zunaj ratrakirane proge in v neverjetnih razgledih na zvezdnato nebo, okoliške hribe, osvetljene oddaljene kraje pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. V zadnjih letih je turna smuka postala ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije v zimskem času, saj omogoča užitje zimske idile proč od gneče in edinstvene poglede na mogočne gorske vrhove.

Turna smuka zajema fizično aktivnost celega telesa ter učenje gorniških in smučarskih veščin. Urejeno smučišče je primerno za prve turne korake, s turnim vodnikom pa se lahko naučite pravilnega vzpenjanja, obratov, spustov, seznanite pa se tudi z vso potrebno turno opremo. Osnovna oprema so turne smuči in kože, turne vezi, turni smučarski čevlji ter teleskopske palice. Za varnost je obvezna smučarska čelada. Na Krvavcu potekajo tudi turna srečanja, ki se jih lahko udeležite na lastno odgovornost in sami poskrbite za svojo varnost ob upoštevanju navodil upravitelja smučišča.
Turno smučanje je omogočeno vsak dan od 8. do 16. ure, ob petkih in sobotah od 17. do 19. ure. Izposojevalnica smuči in turne opreme Jecom d.o.o. obratuje od 16.15 do 19.15 in se nahaja ob spodnji postaji 4-sedežnice na koncu proge z imenom Tiha dolina. Izposoja je možna z osebnim dokumentom ob predhodni rezervaciji in podpisani izjavi o strinjanju s pogoji izposoje. Izposojena oprema se mora obvezno vrniti ob petkih in sobotah do 19.15, med tednom pa najkasneje do 16. ure. Kabinska žičnica ob petkih in sobotah obratuje do 20. ure.

UČITELJ IN VODNIK TURNEGA SMUČANJA

Če ste začetnik turnega smučanja, vam priporočamo najem izkušenega učitelja, ki vas bo vpeljal v osnove tovrstne smuke, vam predstavil opremo in poskrbel, da boste varno opravili s prvim vzponom in spustom na turnih smučeh. Rezervacije pošljite na e-mail naslov: krvavec@jecomsport.si, najkasneje 2 dni pred začetkom posameznega srečanja. Datume najdete na naši spletni strani: https://www.rtc-krvavec.si/

SKI ALP proga je odprta od 17. do 19. ure (informacije o progi dobite na spodnji postaji kabinske žičnice in na spletni strani www.rtc-krvavec.si). Potrebujete SKI ALP vozovnico, v katero je vključena povratna vožnja s kabinsko žičnico. Za najbolj navdušene turne smučarje pa je omogočen nakup sezonske karte SKI ALP, ki lahko vključuje tudi vožnjo s kabinsko žičnico.

Izposoja opreme

Jecom d.o.o. na Krvavcu nudi možnost izposoje popolnoma nove turno smučarske opreme (potrebna predhodna rezervacija na krvavec@jecomsport.si)

Kodeks obnašanja turnih smučarjev na smučišču Krvavec v času obratovanja smučišča od 8. do 16. ure:

  • dovoljeno vzpenjanje po označeni trasi "SPEEDUP"
  • dovoljeno vzpenjanje s turnimi smučmi ob robu smučarske proge (ko zaradi pomanjkanja snega ali drugih izrednih situacij ni možno vzpenjanje po trasi)
  • prečkanje smučarskih prog ni dovoljeno
  • priporočamo posebno pazljivost na prelomnicah
  • uporabljajte navodila in priporočila nadzornikov smučišča

V času urejanja smučišča med 17. in 8. uro je smučišče ZAPRTO !

TEMABUILDING S SANKANJEM IN TURNIM SMUČANJEM

Za skupine nad 30 oseb omogočamo tudi sankanje izven rednih terminov. Dobrodošli na nepozaben teambuilding s sankanjem, turnim smučanjem in/ali v kombinaciji obojega.

Za dodatne informacije lahko pišite na e-mail naslova: info@rtc-krvavec.si.

SMUČURASKO KARTO SI ZAGOTOVI TAKOJ

WEBSHOP

Tukaj so smučarske vozovnice ugodnejše

Smučišče Krvavec, ki se nahaja na obrobju Kamniško-Savinjskih Alp je poznano tudi pod nazivom: Naj smučišče v Sloveniji. Naši ratrakisti tako z veseljem vsak dan, pred zoro, na strminah za vas uredijo sveža snežna rebrca. Krvavec spada pod občino Cerklje na Gorenjskem in je od prestolnice oddaljen slabih 25 kilometrov. Kljub temu, da je nedaleč stran od mestnega vrveža, nudi popoln umik v naravo, tako v idiličnem zimskem času, kot v poletni sezoni.

Smučišče Krvavec vam zagotavlja izjemno zabavno smučarsko izkušnjo.

Vas zanima več?

Pošljite sporočilo

Loading
Your booking request was sent. We will call back or send an Email to confirm your reservation. Thank you!