PREŽIVETJE V NARAVI NA KRVAVCU

Ljudje si večinoma želimo živeti neobremenjeno, svobodno in ker tega običajno ne moremo živeti vsak dan, si to želimo seveda predvsem v času dopustov. Vendar pa počasi že to postaja vedno večji izziv.

Kako se sprostiti, uživati neobremenjeno, a hkrati poskrbeti za svojo varnost in varnost ljudi, ki so okoli nas? Kako uživati v počitniškem času kljub omejitvam? Za vse, ki smo v turizmu je to poseben izziv!

Kot poudarja Jana Apih, direktorica GoodPlace, je za prebivalce Slovenije največji pomen odgovornosti turizma na področju zagotavljanja varnosti. V »srce« turizma je potrebno postaviti prebivalstvo, cilji slovenskega turizma pa mora temeljiti na trajnosti. Odmik v neokrnjeno naravo bo ena od turističnih oblik, ki se bo po krizi najhitreje vrnila, ker se v naravi turisti počutijo varne, dodaja. Na Krvavcu imamo tisto, kar se danes najbolj išče, a to je šele začetek. Narava nam ponuja obilje dobrot, a prava umetnost jih je znati poiskati, pripraviti in v njih uživati. Po eni strani nam je narava skrbna mati, ki nas nahrani in objame, po drugi nam prav kot prava mati ponuja poštene izzive, nas poriva preko svojih meja, nam pomaga odkriti, kaj zmoremo in nas uči. Človek ima stik z naravo v genih, še jo znamo čutiti in ji prisluhniti, a smo mnogi to povezavo pokopali globoko vase. Ko odkrivamo povezavo z zemljo, odkrivamo tudi povezavo s seboj. Tega pa se lahko lotimo tudi načrtno. Narava nam vse svoje ponuja na krožniku, mi pa odkrivamo načine, kako v teh dobrotah uživati brez takih ali drugačnih ''prebavnih motenj''. Kako se znajti v kakršnihkoli okoliščinah? Kako najti rešitev, kjer je na videz ni? Kako odkriti svojo moč? Z vsem tem v mislih smo na Krvavcu oblikovali prav posebno šolo preživetja v naravi, ki jo lahko prilagodimo starosti in željam udeležencev.

"Preživetje v naravi na Krvavcu" je nova zabavna aktivnost, ki jo ponuja RTC Krvavec v sklopu animacije hotelskih gostov in prej najavljenih skupin. Aktivnost je primerna za družine kot tudi za poslovne skupine ter posameznike. V ''Krvavško gmajno'' nad Krvavškimi stenami se bomo podali z zemljevidom ''Pustolovščina Krvavec''. Tam bodo udeleženci iskali pomembne surovine za preživetje v naravi: les za ogenj, material za prenočišče, palice,…se ga učili uporabljati in si z njim pomagati. Ob tem se bodo učili prepoznavati drevesa, lišaje, razvijali bodo orientacijske sposobnosti, se pobližje spoznali s kompasom in se hkrati dobro razgibali. Ko aktiviramo svoje telo, ko spoznamo veščine preživetja, se počutimo močnejše in s tem zagotovo bolje opremljene za preživetje v divjini vsakdanjega življenja.

Program

Predvidoma se izvaja v primeru najmanj 5 vnaprej najavljenih oseb. Program se sestoji iz poučnih in športnih aktivnosti. Potrebna je dobra obutev (pohodni čevlji), nahrbtnik in topla oblačila.

Predvideno trajanje programa je 4 ure in se lahko izvaja časovno po dogovoru. V primeru fiksne ure se program izvaja med 10:00 in 14:00 ali med 14:00 in 18:00. Vsak od udeležencev prejme zemljevid ''Pustolovščina Krvavec'' za lažjo predstavo samega hriba. Start je na Plaži Krvavec, večina aktivnosti pa se odvija v ''Krvavški gmajni'' nad Krvavškimi stenami. Udeleženci locirajo štiri pomembne surovine za preživetje v naravi:

  1. Les za ogenj
  2. Ošiljene palice
  3. Hrana (hrenovke ali penice)
  4. Material za prenočišče. Do teh surovin pridejo na podlagi testov, ki bodo sestavljeni na podlagi znanja o uporabi kompasa, prepoznavanja dreves, prepoznavanje lišajev, orientacijske sposobnosti.

Preverite še

Poroke

Zimska pravljica v belem ali poroka sredi cvetočih pašnikov? Poroka je poseben dogodek v življenju vsakogar izmed nas. Doživita najlepši dan v vajinem življenju v objemu gora na najvišji poročni lokaciji v Sloveniji. Če si želita drugačno, enkratno in neponovljivo poroko v osrčju Kamniško – Savinjskih Alp je HOTEL KRVAVEC prava izbira.

Pustolovski park

Pustolovski park Krvavec z aktivnimi doživetji ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem pa tudi skupinam ter družinam, ki uživajo v aktivnem preživljanju časa v naravi. Vključuje različne aktivnosti, ki se med seboj dopolnjujejo in tako v enem dnevu lahko doživite vse, kar si želite.

Bike park

Bike park Krvavec s svojimi raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje za vse okuse, zato so spusti po hribu nazdol pravšnji za vsakogar.

Jadralno padalstvo

Krvavec nudi zelo dobre pogoje za jadranje, zato je priljubljen tudi za tandemske polete in odlična izbira za prvo izkušnjo z jadralnim padalom.

Večerja na zajli

Privoščite si nepozabno kulinarično zajlanje. Vaša gondola vas že čaka!