CULI HIKE

Odkrijte skrivnosti in lepote planine Krvavec in uživajte v kulinaričnih dobrotah z najlepšimi razgledi po vaši izbiri. Nov turistični produkt za posameznike ali skupine v lepih in suhih mesecih.

CULI HIKE je kulinarični pohod po planini Krvavec, poln odkrivanj lepot Krvavca in razvajanj s kulinaričnimi dobrotami. Obiskovalci v jedeh uživajo na različnih lokacijah. Zgodba se začne na spodnji postaji kabinske žičnice in nadaljuje na atraktivnih lokacijah na planini. Jedi so večinoma tradicionalne s pridihom modernega. Predstavljene pa so na še posebej unikaten način – v culi, ki jo obiskovalci lahko nosijo s seboj.

Planina Krvavec je čudovito zatočišče pristne narave kjer še živi tradicija. V poletnih dneh se krave in ovce še svobodno pasejo in uživajo v vseh danostih narave, obiskovalci pa lahko začutijo svobodo prostora, telesa in misli.

Doživetje je namenjeno posameznikom ali zaključenim skupinam in sledi strategiji Slovenske turistične organizacije po oblikovanju 5* doživetij, torej posebnih doživetij z višjo dodano vrednostjo.

»Culi hike« je kulinarično popotovanje (culi hike – kulinarični pohod) po planini Krvavec, kjer obiskovalce navdušimo tako s kulinariko, kot tudi z znamenitostmi Krvavca. Predviden je 4-hodni jedilnik višje kakovosti - jedilnik z jedmi, ki inspirirajo s pogledom in z okusom. Obiskovalci si jedi postrežejo na različnih lokacijah, nekaterih bolj znamenitih, nekaterih bolj skritih. Za pare in manjše skupine je predvidena izvedba brez vodenja oz. usmerjanja, sledijo le priloženim zemljevidom, večjim organiziranim skupinam pa nudimo tudi naše vodenje.

Zgodba se odvija:

• 1. postanek je na spodnji postaji kabinske žičnice. Pričaka vas lesena gajbica s smoothijem in priloženim zemljevidom z napotki o poteku culi hike poti.

• 2. postanek je zgornji postaji kabinske žičnice, vsak prejme culo z vključenimi jedmi. Nato ju zemljevid usmeri na krajši pohod do nekaj predlaganih točk, kjer laho v miru uživata v kulinaričnih dobrotah. Nadaljujeta pot do 3. postanka. S seboj tja prineseta tudi culo.

• 3. postanek je v Hotelu Krvavec, restavracija ali terasa s pogledom (odvisno od vremena in/ali želje). Culi hikerja pričaka lepo dekorirana miza kjer sta postrežena z glavno jedjo in vinom oz. pijačo po izbiri. Sledi coffee time in sladica.

Sladico lahko na željo postrežemo tudi na terasi hotela oz. v restavraciji, po prvotnem načrtu pa po zemljevidu nadaljujeta pot na krajši pohod do Plečnikove kapele Marije Snežne.

• 4. postanek je ob Plečnikovi kapeli Marije Snežne, kjer ob sladkanju sledi prelep razgled na Ljubljansko kotlino, okoliške vrhove in znamenitosti.


Preverite še

Poroke

Zimska pravljica v belem ali poroka sredi cvetočih pašnikov? Poroka je poseben dogodek v življenju vsakogar izmed nas. Doživita najlepši dan v vajinem življenju v objemu gora na najvišji poročni lokaciji v Sloveniji. Če si želita drugačno, enkratno in neponovljivo poroko v osrčju Kamniško – Savinjskih Alp je HOTEL KRVAVEC prava izbira.

Pustolovski park

Pustolovski park Krvavec z aktivnimi doživetji ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem pa tudi skupinam ter družinam, ki uživajo v aktivnem preživljanju časa v naravi. Vključuje različne aktivnosti, ki se med seboj dopolnjujejo in tako v enem dnevu lahko doživite vse, kar si želite.

Bike park

Bike park Krvavec s svojimi raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje za vse okuse, zato so spusti po hribu nazdol pravšnji za vsakogar.

Jadralno padalstvo

Krvavec nudi zelo dobre pogoje za jadranje, zato je priljubljen tudi za tandemske polete in odlična izbira za prvo izkušnjo z jadralnim padalom.

Večerja na zajli

Privoščite si nepozabno kulinarično zajlanje. Vaša gondola vas že čaka!